Γεύσεις

Ζυμαρικά με καραβίδες και πικάντικη κρεμώδη σάλτσα σκόρδου

Story Highlights
  • Γεύμα Ημέρας: Κυρίως Γεύμα
  • Κουζίνα: Ιταλική
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Μερίδες: 4 άτομα
  • Θερμίδες: 340 kcal

Για πολλούς από εμάς τα ζυμαρικά, σε όλες τις μορφές τους, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Μία λέξη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο πιάτο και αυτή είναι «πεντανόστιμο». Είτε το πιστεύετε είτε όχι είναι μια πανεύκολη συνταγή και μαγειρεύεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ζυμαρικά με καραβίδες – Συμβουλές

Ζυμαρικά με καραβίδες και πικάντικη κρεμώδη σάλτσα σκόρδουΟ συνδυασμός του πικάντικου, του σκόρδου και η κρεμώδης υφή από την σάλτσα έρχονται και δένουν πολύ αρμονικά και μας προσφέρουν μια ξεχωριστή γεύση.

Τα ζυμαρικά με καραβίδες είναι πολύ εύκολα στο μαγείρεμα, αλλά ο Roman από το My Urban Treats μερικές παραπάνω συμβουλές:

Συμβουλή 1η

Προσοχή στο μαγείρεμα της καραβίδας! Η καραβίδα είναι ένα είδος θαλασσινού που δεν χρειάζεται πολλή ώρα στη φωτιά. Αν ξεπεράσουμε το χρόνο των 5 λεπτών, τότε οι καραβίδες θα αρχίσουν να διαλύονται στο φαγητό μας.

Γι’ αυτό, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 3-5 λεπτά, ή όταν δούμε ότι οι καραβίδες μας έχουν πάρει ένα ωραίο ροζ χρώμα, τότε αποσύρουμε από το μάτι.

Συμβουλή 2η

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο τηγάνι σε όλη την διάρκεια του μαγειρέματος και να μην το ξεπλύνετε. Έτσι τα λιπαρά και οι χυμοί που προκύπτουν από τα υλικά θα αναμιχθούν και θα έχετε ένα πιο πλούσιο και γευστικό αποτέλεσμα.

Ζυμαρικά με καραβίδες: Ποια είναι τα ιδανικότερα;

Ζυμαρικά με καραβίδες και πικάντικη κρεμώδη σάλτσα σκόρδουΔεν θα λέγαμε ότι υπάρχουν τα ιδανικά ζυμαρικά για αυτό το φαγητό. Αλλά αν θέλετε οπωσδήποτε να σας προτείνουμε κάτι, θα λέγαμε να δοκιμάσετε πέννες ή βίδες. Λόγω του μικρού μεγέθους τους μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερη γεύση στα τοιχώματά τους. Ωστόσο, αν κάποιος/α είναι λάτρης των σπαγγέτι, μπορεί να επιλέξει εκείνα, καθώς κάθε τύπος είναι κατάλληλος. 

Ζυμαρικά με καραβίδες ή με γαρίδες;

Μπορείτε να διαλέξετε ό,τι σας αρέσει περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για το μέγεθος των δύο υλικών. Ωστόσο πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι όταν μαγειρεύονται αρχίζουν να συρρικνώνονται και να μαζεύουν. Επομένως, είναι στην κρίση του καθενός αν θέλει μία γεμάτη μπουκιά ή έναν απλό μεζέ μέσα στο πιάτο του.

 

Υλικά για ζυμαρικά με καραβίδες: 

  • 350 γρ. ζυμαρικά πέννες
  • 200 γρ. φλιτζ καραβίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 κουτ. της σούπας πάπρικα
  • 1 κουτ. της σούπας ρίγανη
  • 1 ½ κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. της σούπας αλάτι
  • ½ κουτ. της σούπας πιπέρι
  • ⅔ φλιτζ. παρμεζάνα
  • 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Οδηγίες για ζυμαρικά με καραβίδες:

  1. Γεμίστε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο αλάτι και αφήστε το να πάρει βράση. Με το που δείτε την πρώτη μπουρμπουλήθρα ρίξτε κατευθείαν τα ζυμαρικά σας στην κατσαρόλα. Βράστε όση ώρα λένε οι οδηγίες στο χαρτί τους (6-8 λεπτά) και ανακατέψτε μια στο τόσο για να μην κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρέστε από τη φωτιά, στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα σας. Αν θέλετε, ρίξτε λίγο βούτυρο στις ζεστές πέννες ώστε να μην κολλήσουν.

  2. Αφού τοποθετήσετε τις καραβίδες σας μέσα σε ένα μπολ, ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, για να δημιουργήσετε μια μαρινάδα για τις καραβίδες σας.

  3. Τοποθετήστε το τηγάνι σας με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού πάρει λίγο χρώμα αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

  4. Στο ίδιο τηγάνι, τοποθετήστε τις μαριναρισμένες καραβίδες σας και μαγειρέψτε τις για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σκουπίστε το τηγάνι σας.

  5. Τοποθετήστε ξανά το κρεμμύδι σας στο τηγάνι και χτυπήστε ταυτόχρονα σε ένα μπλέντερ το σκόρδο (μέχρι να αλλοιωθούν εντελώς οι σκελίδες). Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το χτυπημένο σκόρδο και αφήστε τα να δέσουν. Μετά από 1 λεπτό ρίξτε τις μαγειρεμένες καραβίδες σας και ανακατέψτε για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

  6. Τέλος, ρίξτε τις καραβίδες σας πάνω από τα μακαρόνια και σερβίρετε.

Είμαστε σίγουροι πως θα θέλετε να μαγειρεύετε ζυμαρικά με καραβίδες κάθε εβδομάδα, από εδώ και στο εξής.

Καλή Απόλαυση!

Διατροφικά Στοιχεία

Θερμίδες: 340kcal

Κάλιο: 96mg

Υδατάνθρακες: 25g

Ίνες: 2g

Πρωτεΐνη: 10g

Ζάχαρη: 2g

Λίπος: 22g

Βιταμίνη Α: 243IU

Κορεσμένα λιπαρά: 5g

Βιταμίνη C: 7mg

Χοληστερόλη: 11mg

Ασβέστιο: 225mg

Νάτριο: 851mg

Σίδηρος: 1mg

Περισσότερα

Γράψτε ένα σχόλιο...

Back to top button
Συναίνεση GDPR σε Cookie με το Real Cookie Banner

Adblock Detected

Υποστηρίξτε την δουλειά μας απενεργοποιώντας το adblock για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε για εσάς ποιοτικό περιεχόμενο.