
Το πρωινό της Κυριακής οφείλει να έχει την τιμητική του! Είναι ένας τρόπος να δείξουμε στον εαυτό μας, αλλά και στους αγαπημένους μας ότι νοιαζόμαστε γι αυτούς κι ας μην προλαβαίνουμε μέσα στην απαιτητική εβδομάδα να τους περιποιηθούμε όπως θα θέλαμε. Ναι, κι ας μην ξέρουν πως οι ρυζογκοφρέτες είναι μέρος της περιποίησης.
Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτό το εύκολο brunch, πιθανόν να τα έχετε ήδη στο ψυγείο σας. Αυγά λοιπόν, πάνω σε ρυζογκοφρέτες με ενδιάμεση επικάλυψη αβοκάντο, τυρί κρέμα, και topping με καπνιστό σολομό.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και ντοματίνια για μια πιο ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Το δημιουργικό κομμάτι αυτής της συνταγής είναι ότι μπορεί κάλλιστα να δοκιμαστεί με διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τις γεύσεις και τα γούστα σας.
Υλικά για το brunch με ρυζογκοφρέτες:
- 2 Ρυζογκοφρέτες (Δοκιμάστε ρυζογκοφρέτες καλαμποκιού, είναι πιο γευστικές και χορταστικές. Ενδιαφέρον έχουν και οι ρυζογκοφρέτες που έρχονται σε διάφορες γεύσεις.
- 1 Αβοκάντο (Για να καταλάβετε αν το αβοκάντο βρίσκεται στο επιθυμητό σημείο ωρίμανσης πιέστε το με το δάχτυλο για να δείτε αν η επιφάνεια του υποχωρεί. Στην αγορά, παρόλα αυτά, μπορείτε να βρείτε και ώριμα αβοκάντο, έτοιμα προς κατανάλωση)
- 1-2 Αυγά (Ιδανικά επιλέξτε βιολογικά αυγά. Είναι πιο θρεπτικά και παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης, χαλκού και καλίου.)
- Καπνιστός σολομός (Είναι απαραίτητος στη διατροφή μας διότι είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη υψηλής θρεπτικής αξίας, ευεργετικά λιπαρά οξέα και περιέχει πολύτιμα μέταλλα και βιταμίνες.)
- Τυρί κρέμα (προαιρετικό) Για ένα πιο πλούσιο και απολαυστικό πιάτο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τυρί κρέμα.
- Ντοματίνια (προαιρετικό) Μην ξεχνάτε ότι το κόκκινο είναι το χρώμα που μας ανοίγει την όρεξη, οπότε φροντίζετε να μην το αμελείτε κατά την προετοιμασία των γευμάτων. (Όχιιιι! Δεν εννοούσα να προσθέτετε παντού κέτσαπ!!!)
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξύδι
Πάμε στην εκτέλεση
Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να πάρουμε 2 ρυζογκοφρέτες και να τις μεταφέρουμε στο πιάτο για να μπορούμε να συνεχίσουμε με το filling και το topping. Αν θέλουμε, τις αλείφουμε με τυρί κρέμα, αλλιώς περνάμε κατευθείαν στο αβοκάντο. Υγιεινή επιλογή είναι και τα τυριά τύπου cottage.
Σε ένα blender ρίχνουμε το αβοκάντο καθαρισμένο. Όταν πάρει την μορφή πουρέ, ξέρουμε ότι είναι έτοιμο και το αλείφουμε πάνω στις ρυζογκοφρετες.
Συνεχίζουμε με τα αυγά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα αυγά. Έχουμε την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε τα αυγά σε οποιαδήποτε μορφή εμείς τα προτιμούμε. Βραστά σφιχτά, βραστά μελάτα, τηγανιτά, ποσέ… Ό,τι ταιριάζει καλύτερα στις γεύσεις μας.
Στην περίπτωση που προτιμήσετε τα αυγά ποσέ που είναι πιο υγιεινά, αλλά δεν ξέρετε πως να τα φτιάξετε, εγώ είμαι εδω!
Γρήγορα και εύκολα Αυγά Ποσέ στα Μικροκύματα:
Θα χρειαστείτε:
- 1 αυγό
- 1/3 του φλιτζανιού νερό
- 1/2 κουταλιά του ξύδι
- 1 φλιτζάνι που να μπαίνει στα μικροκύματα
- 1 πιατάκι και
- 1 τρυπητή κουτάλα
Παίρνουμε το φλιτζάνι, σπάμε το αυγό μας μέσα προσεκτικά να μην διαλυθεί ο κρόκος και προσθέτουμε το νερό και το ξύδι (αν το έχουμε επιλέξει). Το σκεπάζουμε με το πιατάκι και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία – ανάλογα το φουρνάκι.
Μόλις περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε προσεκτικά το πιατάκι και ελέγχουμε αν το αυγό μας είναι έτοιμο. Αν θεωρείτε ότι θέλει λίγο ακόμη, βάλτε το στα μικροκύματα για άλλα 20 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιούμε την τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσουμε το νερό. Αυτό ήταν! Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε.
Τοποθετούμε τα αυγά μας στις ρυζογκοφρέτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Έπειτα, τοποθετούμε λίγο καπνιστό σολομό από πάνω, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγα ντοματίνια στην άκρη.
To πιάτο μας είναι έτοιμο!
Extra Tips
Δοκιμάστε το με παραλλαγές, όπως για παράδειγμα, αντί για ρυζογκοφρέτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρυγανισμένο ψωμί του τοστ. Αντί για τυρί κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε το τυρί της επιλογής σας. Προσαρμόστε το πιάτο σας ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Είναι ένα πλήρες γεύμα, χορταστικό, απολαυστικό και θρεπτικό. Σας εύχομαι καλή απόλαυση, και μην δυστάσετε να μας στείλετε και τις δικές σας παραλλαγές! Αν τις δοκιμάσουμε και μας αρέσουν, μπορεί να τις δείτε στις επόμενες γευστικές προτάσεις του InFact