- Γεύμα Ημέρας: Σνακ
- Κουζίνα: Γαλλική
- Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Μερίδες: 16 sticks
- Θερμίδες: 395 kcal
Μπορείτε να υιοθετήσετε τις φλογέρες με τυρί ως ένα πολύ υγιεινό και καθημερινό σνακ (καθώς είναι ολικής αλέσεως), για όλες τις ώρες που βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Ή και για το σπίτι! Το να έχετε, εξάλλου ένα εύκαιρο σνακ για τις βραδινές ώρες, όταν η κοιλιά σας αρχίζει να γουργουρίζει αφού έχετε πέσει στο κρεβάτι, είναι πάντα καλή ιδέα. Και όχι μόνο για μια τέτοια περίπτωση!
Μπορείτε να κεράσετε φλογέρες με τυρί τους φίλους σας στις βραδιές ταινιών σας ή ακόμη και σε κάποιο πάρτι. Έχουν πλούσια γεύση και θα συνοδεύσουν τέλεια τα υπόλοιπα σνακ και τα ποτά.
Συμβουλές και κόλπα για τις πιο τέλειες φλογέρες με τυρί
Συμβουλή Νο.1:
Διατηρήστε τη ζύμη, που θα ετοιμάσετε για τις φλογέρες, σε δροσερό σημείο ώστε μετά να είναι εύκολο το άνοιγμά της. Αν πάρει θερμοκρασία και ζεσταθεί, θα είναι δύσκολο να την πλάσετε καθώς θα κολλάει πάνω στα χέρια σας ή στον πλάστη, λόγω της ποσότητας του βουτύρου που εμπεριέχει.
Συμβουλή Νο.2:
Μπορείτε, αν θέλετε, να γεμίσετε τις φλογέρες σας και με άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως κρεμμύδι, σουσάμι ή ένα άλλο είδος τυριού.
Συμβουλή Νο.3:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι ολικής αλέσεως και με κανονικό, αν το προτιμάτε.
Συμβουλή Νο.4:
Τη ζύμη σας μπορείτε να την ετοιμάσετε και με τα χέρια, αλλά για να κάνετε πιο γρήγορα και να ετοιμάσετε ένα στρογγυλό ζυμάρι, είναι καλύτερο να προτιμήσετε το μίξερ.
Υλικά για Φλογέρες με τυρί & σκόρδο:
- 94 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 g αλεύρι ολικής αλέσεως
- 226 g τυρί Cheddar
- 50 g παρμεζάνα
- 511 g βούτυρο
- 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 240 g νερό
- 2 κρόκους από μεγάλα αυγά
- 1 κουτ. της σούπας ξύδι μηλίτη
- 4 σκελίδες σκόρδο
Οδηγίες για Φλογέρες με τυρί & σκόρδο:
Μαγειρεύει ο Roman από το My Urban Treats
- Σε ένα μίξερ (ή με το χέρι) ανακατέψτε τα αλεύρια και το αλάτι μέχρι να συνδυαστούν καλά, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε για 2-3 λεπτά. Μετά προσθέστε το ξύδι μηλίτη και το αλάτι και ρίξτε σταδιακά το νερό. Εάν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, μπορείτε να προσθέσετε άλλα 50 ml νερού. Ζυμώστε μέχρι να πάρει το μείγμα σας μια λεία μορφή μπάλας. Καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι δροσερή, ώστε να μπορείτε να τη διαχειριστείτε καλύτερα.
- Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας σας και ξεδιπλώστε τη ζύμη. Συνεχίστε να αλευρώνετε τη ζύμη (και την επιφάνεια εργασίας) για να μην κολλήσει. Μπορείτε να διπλώσετε τη ζύμη για να σχηματίσει ένα ωραίο ορθογώνιο που πρέπει να έχει πλάτος περίπου 40 cm x 70 cm ή πλάτος 38 cm x 71 cm. Χωρίστε την σε ορθογώνια των δύο, καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για άλλα 15-20 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το τυρί cheddar, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Τώρα τοποθετήστε ένα από τα δύο ορθογώνια ζύμης στην επιφάνεια εργασίας σας και απλώστε το μείγμα των τυριών πάνω στη ζύμη ομοιόμορφα. Παράλληλα, ενώστε με το δεύτερο ορθογώνιο ζύμης. Πιέστε ελαφρά με έναν πλάστη.
- Κόψτε σε μικρές λωρίδες πλάτους περίπου 2 cm, ανασηκώστε προσεκτικά και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί επάνω σε χαρτί ψησίματος. Γυρίστε σε αντίθετες κατευθύνσεις για να σχηματίσετε ένα στριφτό ραβδί. Επαναλάβετε με όλες τις λωρίδες.
- Μπορείτε να αλείψετε τις φλογέρες με τον κρόκο αυγού ώστε να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα μετά το ψήσιμο ή εναλλακτικά να αλείψετε και να ρίξετε σουσάμι και να ψήσετε.
- Ψήστε στους 200 ℃ σε αέρα για 12-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Μετά από αυτή τη συνταγή θα λατρέψετε τις φλογέρες με τυρί. Είμαστε σίγουροι πως θα θέλετε να τις φτιάχνετε όσο πιο συχνά γίνεται!
Καλή Απόλαυση!
Φλογέρες με τυρί & σκόρδο: Διατροφικά Στοιχεία
Θερμίδες: 395kcal | Νάτριο: 432mg |
Υδατάνθρακες: 33g | Κάλιο: 145mg |
Πρωτεΐνη: 16g | Ίνες: 3g |
Λίπος: 24g | Ζάχαρη: 1g |
Κορεσμένα λιπαρά: 6g | Βιταμίνη Α: 225IU |
Χοληστερόλη: 40mg | Βιταμίνη C: 2mg |
Ασβέστιο: 197mg | Σίδηρος: 3mg |